Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ultima - a minőséget képviseljük
LETÖLTÉSEK  |  
BELÉPÉS
Elfelejtett jelszó?
  |  REGISZTRÁCIÓ
Hírek, Cikkek, InformációkIratkozzon fel RSS hírcsatornánkra, hogy a lehető leggyorsabban értesüljön a legfrissebb hírekről, információkról, aktuális újdonságainkról. A feliratkozáshoz kattintson a jobb felső sarokban lévő narancssárga ikonra!
Új magasraktár épület a Mennekesnél

Felkészülve a jövőre – új magasraktár épület a Mennekesnél

A Mennekes 3 million eurós beruházása a Neudorf-i gyárban 2012 Szeptember 19.-ém hivatalosan is megnyitották a Mennekes új magasraktár épületét Neudorf-ban. A Mennekes erre az eseményre nemcsak politikai és üzleti partnereket hívott meg, hanem vevőket, beszállítókat, alkalmazottakat és szomszédokat is.

A hivatalos köszöntőt az ügyvezető igazgatók Paulinus Pauly és Volker Lazzaro mondták el, kiemelve a Mennekes elkötelezettségét a régió iránt. A német Saxony tartomány gazdasági minisztere, Sven Morlok és a CDU párt tartományi parlamenti csoportjának elnöke, Steffen Flath, a tartományi hivatal vezetője, Frank Vogel és Udo Ott polgármester egyetértettek abban, hogy a neudorfi Technoplast raktár pozitív példaként és jelentős munkaadóként van jelen a régió gazdasági fejlődésében. A cégnek jelenleg 122 alkalmazottja van, közülük hatan jelenleg szakirányú továbbképzésen vesznek részt különböző területeken.

A politikai képviselők beszédeit követően Walter Mennekes szólt a jelenlévőkhöz. Dicsérte az új magasraktár tervezése és létrehozása során meglévő pozitív együttműködést a hely hivatalokkal.  Kiemelte, mennyire értékeli alkalmazottaik elkötelezettségét, akik közül sokan hosszú évek óta állnak lojálisan a cég mellett.

Mielőtt az új magasraktárat üzembe helyezték, a cég partnerei, Walter és Christopher Mennekes bejelentette, hogy a Technoplast GmbH neve hivatalosan is Mennekes Elektrotechnik Sachsen GmbH-ra változik. „A névváltozással kettős célunk van: először is szeretnénk tisztázni, hogy a cég teljes jogú tagja a Mennekes Csoportnak. Másrészt szeretnénk kifejezni elkötelezettségünket neudorfi jelenlétünk iránt.”- magyarázta Christopher Mennekes a névváltoztatási döntést. „Habár a Mennekes egy nemzetközi szinten működő cég, gyökereink Németországban vannak, és nagyra értékeljük a német minőséget és megbízhatóságot, mint értékeket. Ezért fogunk a jövőben is beruházni a németországi telephelyeinken. Beruházásokat tervezünk például az adminisztratív részleg bővítésében, valamint a neudorfi gépek modernizálásában. Csak a gyárunk folyamatos fejlesztésébe való beruházásokkal biztosíthatjuk a meglévő munkahelyeket és hozhatunk létre újakat.” mondta Christopher Mennekes.

Új Mennekes raktár megnyitója



Az új magasraktár megnyitásában a szimbolikos gomb megnyomásával részt vettek: (balról jobbra): Christopher Mennekes (Managing Partner Mennekes-Csoport), Frank Vogel (tartományi hivatal vezetője), Günther Baumann (Bundestag tagja a CDU párt képviseletében), Walter Mennekes (Managing Partner Mennekes-csoport), Paulinus Pauly (Ügyvezető, Technoplast GmbH / Mennekes Elektrotechnik Sachsen GmbH), Sven Morlok (Saxony tartomány gazdasági minisztere), Steffen Flath (CDU párt tartományi parlamenti csoportjának elnöke), Udo Ott (polgármester).

Walter Mennekes ezután személyesen vezette körbe a díszvendégeket, valamint Günter Baumann-t (Bundestag tagja a CDU párt képviseletében) és Matthias Lisske-t a Wirtschaftsförderung Erzgebirge GmbH ügyvezetőjét az új magasraktár áruösszeállító területén. A hivatalos üzembe helyezés egy gomb megnyomásával történt, ezután az automatizált áruösszeállító pillanatok alatt a vendégek elé varázsolta az ajándék Mennekes Bit-készleteket.

Később, a raktár bejárása során a vendégeknek lehetőségük nyílt arra, hogy kialakítsák véleményüket a példaértékű neudorfi létesítményről. A Mennekes az üzlet alapját képező ipari csatlakozók mellett az elektromos töltőállomások vezető szállítója is. A töltőállomások házát is Neudorfban gyártják, és természetesen a Mennekes flottájában is számos elektromos jármű található.

A vendégeknek bemutatót tartottak ez elektromos mopedekből és autókból, és lehetőséget biztosítottak számukra, hogy személyesen, első kézből is megtapasztalhassák az elektromos motorok teljesítményét. A sportos Tesla dinamika különösen jó benyomást keltett a meghívottakban.

Nagy beruházások a Neudorf gyárban


Az elmúlt 4 év során a Mennekes több, mint 8 millió Eurót költött a neudorfi beruházásokra, melyből több, mint 3 millió Euróba került az új magasraktár építése. Az építkezés 2011 júniusában kezdődött, és határidőre, 2012 augusztusában fejeződött be. A tervezés a Fraunhofer Inzézettel közösen történt. A raktár egy raklapos és egy kisalkatrész raktárból áll. A raklapos részben több mint 800 raklap vagy raklap ketrec számára van hely, melyeket egy automatizált szállítórendszer visz helyére és hoz ki. A kisalkatrész raktárban több mint 10 ezer műanyag tároló fér el, melyeknek kezelése szintén teljes egészében automatizált. A raktárkezelő szoftver egy modul segítségével közvetlenül kapcsolódik a céginformációs SAP rendszerhez. Az AMAXX® kombinációk alkatrész-összeállító rendszere közvetlen kapcsolatban áll a magasraktárral. A PowerTOP® csatlakozók gyártósora szintén teljesen automatikusan kapja az alkatrészeket.

A tűzvédelemre nagy hangsúlyt fektettek. Annak érdekében, hogy a legkomolyabb helyzetre is fel legyenek készülve, a raktár alatt egy 1200 m³-es víztároló került kialakításra, így a tűzoltáshoz használt víz közvetlenül kerül a szórófejekhez

Növekedésre programozva

A Mennekes 1991-ben kezdte meg működését a Saxony tartománybeli Neudorfban. 1995 óta a Technoplast teljes egészében a Mennekes csoport tulajdonában van. A műanyag alkatrészek gyártása mellett a neudorfi gyárban készülnek a kombinációk és a töltőállomások rozsdamentes acél burkolatai is. Az üzemben összeszerelést is végeznek. A Mennekes Elektrotechnik Sachsen nemcsak a Mennekes csoport részére, hanem más cégeknek is gyárt. A vállalat célja, hogy teljes termékeket szállítson, együttműködve a koncepciótól kezdve a fejlesztésen át egészen a késztermékig. Ez lehetővé teszi a vevő számára, hogy kihasználja a Mennekes csoport összes cégének szaktudását és tapasztalatát az termékek fejlesztése során.
A Mennekes Elektrotechnik Sachsen-ben a fém- és műanyagfeldolgozó gépek széles skálája található meg. A gyár képes a legkülönbözőbb igények teljes körű kiszolgálására. A Mennekes Elektrotechnik Sachsen jelenleg a régió egyik legnagyobb munkaadója, és 2012-re 18 millió eurós értékesítést remél.

Vissza

Hírajánló

BiztonságIpari csatlakozókSzerelvény- és elágazó dobozokSzerszámok

Korábbi híreink

2020 2018 2017 2016 2015 2014 Archívum
FőoldalKapcsolatAdatkezelésCopyright
LetöltésekKatalógusok és prospektusokTermékfotók
Képviselt márkák
MERKUR 2KaiserMennekesWeiconRauscher & StoecklinAgroPalazzoliFlexiconStralFTGMarechalRadpolEltakoBlockHeliaHegler WelcoLETÖLTÉS