Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ultima - a minőséget képviseljük
LETÖLTÉSEK  |  
BELÉPÉS
Elfelejtett jelszó?
  |  REGISZTRÁCIÓ
Hírek, Cikkek, InformációkIratkozzon fel RSS hírcsatornánkra, hogy a lehető leggyorsabban értesüljön a legfrissebb hírekről, információkról, aktuális újdonságainkról. A feliratkozáshoz kattintson a jobb felső sarokban lévő narancssárga ikonra!
Pillekönnyű, extra erős kötés

WEICON RK-szerkezeti ragasztók

A WEICON GmbH & Co. KG két olyan ragasztót fejlesztett ki, melyek különösen alkalmasak az alacsony súlyú szerkezetekhez. A WEICON RK szerkezeti ragasztók, az RK-1300 és az RK-1500 különösen alkalmasak az ipari szektorokban történő felhasználásokra. Az autógyártásnál például egyre fontosabbá válnak a könnyűszerkezetes megoldások, például a súly lehető legkisebbre csökkentése. Ezeknek a szerkezeteknek számos előnyük van, többek között súlycsökkentéssel ugyanazt a teljesítményt alacsonyabb meghajtással is el lehet érni. Ez alacsonyabb üzemanyag-felhasználást is eredményez, így a költségek csökkennek.
A speciális könnyűszerkezetes gyártásban évek óta használják a szerkezeti ragasztókat. Az alacsony súly mellett ezek a ragasztók más szempontok szerint is túlszárnyalják a korábbi, például szegecselt kötéseket. Nagyobb felületű kötések esetén a körtés során kialakuló feszültségek jóval kisebbek, így szinte elenyésző lesz a stressz miatti károsodás veszélye.

A WEICON RK szerkezeti ragasztók rendkívül erős kötést hoznak létre, és húzási-, nyírási- és ütési erősségük is kiváló. Gyorsan megkötnek, és széles hőmérséklet-tartományban használhatók.

A Weicon RK ragasztók különböző kiszerelésekben kaphatók!

Az RK szerkezeti ragasztók 2 komponensű, meta-akrilát alapú rendszerek, melyek szobahőmérsékleten kötnek. Mindkét termék „no-mix” rendszerű kiszerelésben kapható, ez azt jelenti, hogy nincs szükség a ragasztó és az aktivátor összekeverésére. A polimerizáció csak akkor kezdődik meg, amikor az a ragasztóval és aktivátorral előzőleg bekent felületeket egymáshoz illesztjük. Így a felületek nyugodtan, pontosan bevonhatók a ragasztóval és az aktivátorral, nem sürget a kötési idő. A kötés egy kémiai reakcióval indul be, amikor a két anyag egymáshoz ér.

A WEICON RK ragasztók különböző anyagok között tudnak erős kötést létrehozni: fémek, műanyagok, szálerősítésű anyagok, fa, üveg, kerámia és kő. Akár bevonatos anyagok ragasztására is alkalmas.

A WEICON RK ragasztók használatával elkerülhetők a régi, hagyományos kötési módszerek. A hegesztéssel és forrasztással szemben a ragasztó ne változtatja meg a felület anyagát, és az anyag tulajdonságai is megmaradnak. Kikeményedés után a ragasztó szivárgásmentes kötést biztosít, így megelőzi a korróziót.

Az RK szerkezeti ragasztók használhatók az autóiparban, gépgyártásban, rögzítéstechnikában, és sok más helyen, például a bútorgyártásban is.

Az RK szerkezeti ragasztók használatánál a ragasztandó felületeknek tisztának, száraznak, zsírmentesnek kell lenniük (tisztítás és zsírtalanítás a WEICON Tisztító S vagy a WEICON Műanyag tisztító anyagokkal). A kötési rés méretétől függően az RK aktivátort az egyik, illetve (0,4-től max. 0,8mm-es résig) mindkét felületre fel kell hordani. Az RK aktivátor elpárolgási ideje szobahőmérsékleten legalább 5 perc. Az  aktivátorral bevont felületeket 30 napig lehet tárolni anélkül, hogy az aktivátor veszítene hatékonyságából. Ezután a ragasztót egyik felületre felhordjuk (általában arra a felületre, amin nem volt aktivátor).
Az RK ragasztókat javasolt szobahőmérsékleten használni. A magasabb hőmérséklet lerövidíti a  pozicionálási időt, míg az alacsonyabb hőmérsékletek megnövelik azt.

További Weicon termékekről a www.weicon.hu oldalon olvashat!

Vissza

Hírajánló

BiztonságIpari csatlakozókSzerelvény- és elágazó dobozokSzerszámok

Korábbi híreink

2020 2018 2017 2016 2015 2014 Archívum
FőoldalKapcsolatAdatkezelésCopyright
LetöltésekKatalógusok és prospektusokTermékfotók
Képviselt márkák
MERKUR 2KaiserMennekesWeiconRauscher & StoecklinAgroPalazzoliFlexiconStralFTGMarechalRadpolEltakoBlockHeliaHegler WelcoLETÖLTÉS