Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ultima - a minőséget képviseljük
LETÖLTÉSEK  |  
BELÉPÉS
Elfelejtett jelszó?
  |  REGISZTRÁCIÓ
Hírek, Cikkek, InformációkIratkozzon fel RSS hírcsatornánkra, hogy a lehető leggyorsabban értesüljön a legfrissebb hírekről, információkról, aktuális újdonságainkról. A feliratkozáshoz kattintson a jobb felső sarokban lévő narancssárga ikonra!
A Mennekes legújabb, Zóna 22-es termékcsaládja

Az ipari csatlakozók vezető gyártója, a Mennekes mostantól újabb termékcsoportot kínál a felhasználóknak: az új termékek kifejezetten az úgynevezett Zóna 22 felhasználási területekre lettek kifejlesztve, ahol robbanásveszélyes por jelent kockázatveszélyt. Az új termékcsoport a Cooper Crouse-Hinds leányvállalatával, a Ceag-al való együttműködés keretében készült.

Mennekes Zona 22 csatlakozók



 A Mennekes által kínált termék-portfólió por-robbanásveszélyes Zóna 22 területekre németországi raktárról szállítható, és CEE aljzatokat és dugvillákat tartalmaz 16A-125A, 3-5 pólusú változatokban, IP66 védettséggel.

Felhasználási területek

Gyúlékony por több területen van jelen, mint azt gondolnánk. Az ipari gyártás területén jelen lévő por 80%-a gyúlékony. Ezek a porok a fa, rostszálak, szén, élelmiszerek, műtrágya, állateledel, fém és fémötvözetek gyártásánál is kialakulhatnak. Robbanásveszélyes környezet és gyúlékony por emellett a vegyi anyagokat használó gyártásnál, így a műanyag-, gyanta- és gumigyártásnál is előfordulhatnak.
Az ilyen területeken üzemeltetett elektromos berendezéseknek speciális elvárásoknak kell megfelelniük. Ez nem kizárólag a keverő-, daráló és szállítóberendezésekre vonatkozik, hanem ezeknek a gépeknek az üzemeltetéséhez használt csatlakozókra is. A robbanásveszélyes területeken a legkisebb szikra is katasztrofális következményekkel járhat. A Mennekes csatlakozók garantálják a fogyasztók biztonságos áramellátását ezeken a területeken is.
 
Törvényi és általános előírások

A német hatóságok (German Industrial Health and Safety Ordinance - BetrSichV) előírják, hogy amennyiben a kockázat-elemzés szerint  nem zárható ki teljes biztonsággal egy területen a robbanásveszély, egy úgynevezett robbanásvédelmi dokumentációt kell készíteni.

Ennek a dokumentációnak többek között az alábbiakat kell tartalmaznia:   
- robbanási kockázat értékelés
- robbanás megelőzési óvintézkedések
- a terület zónákra osztása (Ex-Zóna terv)
Az elektromos berendezéseknek a Zóna terv alapján megállapított elvárásoknak kell megfelelniük. Azok a területek, ahol gyúlékony por jelenléte miatt ritkán és rövid ideig robbanásveszélyes környezet alakulhat ki, Zóna22 besorolást kapnak.  

Az EN 61241 meghatározza azokat az elvárásokat, amelyeknek a potenciálisan robbanásveszélyes területeken üzemelő berendezéseknek meg kell felelniük. Többek között előírják, mik a burkolat ütésállósági elvárásai, az antisztatikus kisülési képesség, valamint a felhasznált műanyagok elöregedési tulajdonságai.    
A nemzetközi előírások harmonizálása során ezt az előírást szinte teljesen integrálták az EN 60079 előírás-sorozatba. Ennek megfelelően az EN 60079-0 vonatkozik a por-robbanásbiztosságra, a jövőben pedig az EN 60079-31 fog vonatkozni a burkolatok által nyújtott gyulladásvédelemre.
A Megfelelőség Tanúsítványok típusvizsgálatával a vizsgáló hatóságok megállapítják a megfelelőséget és kiállítják a tanúsítványt.  
Az ipari létesítmények üzemeltetői számára az új üzembehelyezések során kötelező a legújabb előírások szerinti modern termékek használata

Termék portfólió

A Mennekes által a Zóna 22-be kínált por-robbanásbiztos termékek megfelelnek az összes aktuális előírásnak és megkapták a nemzeti és nemzetközi tanúsítványokat. A por-robbanásbiztos területeken való használatra való alkalmasságot széleskörű vizsgálatok előzik meg, melyeket független, tanúsított hatóságok végeznek el. Ezek a vizsgálatok bizonyítják, hogy a termékek használhatók Zóna 22-ben (berendezés kategória 3D).  Ezeknek a vizsgálatoknak során a dugaljakat és dugvillákat egyszerre tesztelik és tanúsítják, mivel a speciálisan Zóna 22-es használatra kifejlesztett dugaljakat és dugvillákat csal bizonyos körülmények esetén lehet használni a „standard” CEE dugaljakkal és dugvillákkal. Ezt az integrált biztonsági kódolási rendszer segíti. A Zóna 22-es dugaljakban egy beépített kapcsoló van, mely csak akkor aktiválja a csatlakoztatást, ha a megfelelő dugvillát használják vele. A Mennekes által a Zóna 22-be kínált termékcsalád németországi raktárról szállítható, CEE fali dugaljakat és dugvillálat tartalmaz 16A-125A, 3-5 pólusú változatokban, IP66 védettséggel

Ezeket a termékeket a katalógus 332. oldalán találja: MENNEKES digitális katalógus - 2013

Vissza

Hírajánló

BiztonságIpari csatlakozókSzerelvény- és elágazó dobozokSzerszámok

Korábbi híreink

2020 2018 2017 2016 2015 2014 Archívum
FőoldalKapcsolatAdatkezelésCopyright
LetöltésekKatalógusok és prospektusokTermékfotók
Képviselt márkák
MERKUR 2KaiserMennekesWeiconRauscher & StoecklinAgroPalazzoliFlexiconStralFTGMarechalRadpolEltakoBlockHeliaHegler WelcoLETÖLTÉS