Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ultima - a minőséget képviseljük
LETÖLTÉSEK  |  
BELÉPÉS
Elfelejtett jelszó?
  |  REGISZTRÁCIÓ
Hírek, Cikkek, InformációkIratkozzon fel RSS hírcsatornánkra, hogy a lehető leggyorsabban értesüljön a legfrissebb hírekről, információkról, aktuális újdonságainkról. A feliratkozáshoz kattintson a jobb felső sarokban lévő narancssárga ikonra!
SWU és a car2go electromobilizálja Ulm és Neu-Ulm városokat!
- Kereskedelmi töltőállomás-infrastruktúra kialakítása Ulm-ban és Neu-Ulm-ban
- Az elektromos meghajtású Smart fortwo modellek most először bérelhetők a car2go-tól
- Ingyenes töltés az SWU NaturStrom-al 2012 végéig

Az SWU Stadtwerke Ulm/Neu-Ulm GmbH és a Daimler car2go GmbH ma kihirdette az elektro-mobilitás hivatalos kezdetét Ulm-ban és Neu-Ulm-ban. Együttműködő technológiai partnereik a Mennekes és az FG.de csoport.

Augusztusi kezdettel a car2go bérlésre kínálja az első öt elektromos meghajtású Smart fortwo modellt. Az SWU ma megkezdte az első öt töltőállomás üzemeltetését. A nyári hónapokban a töltőállomás-rendszer gyors fejlesztésére készülnek, a két Duna-parti városban hamarosan 24 elektromos töltőoszlop fog üzemelni.
Az elektromos járművek teljes egészében széndioxid mentesek, mivel a töltőállomásokat kizárólag az SWU NaturStorm látja el zöldenergiával. Minden elektromos jármű, beleértve az elektromos kerékpárokat és robogókat is, 2011 végéig ingyenesen tölthető fel ezeken az állomásokon. Ennek előfeltétele az SWU új, ingyenes elektromos töltő-kártyája, mely az SWU SchwabenCard tulajdonosok számára érhető el. Az első öt töltőállomás Ulm központjában került felállításra, helszínei: Roxy, Stadtregal, Heilmeyersteige, valamint az "am Rathaus" és a "Deutschhaus" parkolók.

Mennekes töltőállomás ULM városában
 
Beüzemelik az első elektromos töltőállomást Ulm-ban: (jobbról balra) Volker Lazzaro (a Mennekes Elektrotechnik GmbH & Co. KG ügyvezetője), Jürgen Schäffner (az SWU Energie GmbH ügyvezetője), Florian Fritsch (az  FG.de cégcsoport ügyvezetője), Ivo Gönner (Ulm város polgármestere), Robert Henrich (a car2go ügyvezetője).

Ulm városa úttörő szerepet vállal az elektro-mobilitásban "Ulm a car2go legfontosabb partnere, ezért is került rá a választás: itt mutatják be a fontos új fejlesztést. Az év végén, Amszterdamban belevágunk a kizárólag elektromos autók flottájának kialakításába, így még előtte lehetőséget kap a nagyközönség Ulm-ban és Neu-Ulm-ban, hogy kipróbálja az elektromos mobilitást." mondta Robert Henrich, a car2go GmbH vezérigazgatója erről a fontos lépésről. Ivo Gönner, Ulm városának polgármestere és az SWU felügyelőbizottságának elnöke szerint a car2go céggel való együttműködés garantálja, hogy az elektro-mobilitás hamar gyökeret verjen Ulm-ban és Neu-Ulm-ban.: "A car2go, mint partner, lehetővé teszi az új töltőállomás-infrastruktúra széleskörű használatát. Ez teremti meg Ulm-ban és Neu-Ulm-ban az elektro-mobilitás gyors alterjedésénak alapját.  Biztos vagyok abban, hogy a car2go példája tetszeni fog a lakosoknak, és az elektromos járművek használata mindkét városban gyorsan fog nőni." Robert Henrich hasonlóan látja: "Mostanában léptük át a félmilliót a car2go céggel történt jármű-bérlések számában Ulm-ban és Neu-Ulm-ban. El tudom képzelni, hogy augusztustól kezdve az új, elektromos Smart még vonzóbbá teszi majd az elektro-mobilitás koncepcióját.” Jürgen Schäffner, az SWU Energie GmbH, ügyvezetője kihangsúlyozta, hogy a projekt több, mint egy egyszerű PR kampány: „Nem arról van szó, hogy elszórtan elhelyezünk néhány töltőoszlopot, hanem egy integrált, komplett koncepció valósul meg. A mobilitás-rendszer szolgáltatója, a car2go és az FG.de cégcsoport igény szerinti áramelosztást kezelő intelligens szoftverje is része a programnak. Az SWU így úttörő szerepet játszik a német közszolgáltatók között.”
 
Elektromos SMART töltődik Mennekes töltőállomásról

Így alakul át a jövő városképe Ulm-ban: az első 5 elektromos Smart és a 24 töltőoszlop az Ulm és Neu-ulm régióban

Egyszerű használat
A projekt egyik partnerének, a Mennekes-nek az új Smart-Spot töltőállomása két különböző töltőcsatlakozással van felszerelve: egy mode-3 töltőcsatlakozással, mely a járművel kapcsolatot teremtve lehetővé teszi az intelligens feltöltést, valamint egy normál SCHUKO aljzattal, mely az elektromos kerékpárok és robogók töltésére alkalmas, kommunikációs  interface nélkül. Az aktiválás egy érintkezés-mentes SWU elektromos töltő-kártya segítségével történik, mely megelőzi a töltőállomások illetéktelenek által történő használatát. A kijelző információt ad a töltés menetéről és kimutatja a felhasznált áram mennyiségét. Az oszlopon található LED lámpák lehetővé teszik a sötétben történő üzemeltetést, valamint különböző színekkel jelzik a töltés állapotát.

Az SWU központi vezérlőállomása
Az intelligens mérés és az e-mobilitás technológiájának szakértője, az FG.de az SWU-val együttműködve ki fogja fejleszteni a töltőoszlop-rendszer központi vezérlőállomását, valamint azt az interface-t, mely ez egyes töltőállomásokat köti össze. A vezérlőpont az SWU-nál kerül kialakításra, és lehetővé teszi majd a töltések folyamatának ellenőrzését, a vevői adatok kezelését valamint az összes töltőoszlop vezérlését. Külön figyelmet fordítanak a car2go használóira, akik okostelefonjaik vagy az internet segítségével tudnak majd információt szerezni járműveik töltöttségi szintjéről, megkeresni a legközelebbi töltőoszlopot vagy helyet foglalni a töltéshez. Emellett a vezérlőállomás rendszere általánosságban hibamentes használatot is garantál. Ha mégis hiba merülne fel valahol, ezt gyorsan elhárítható a táv-karbantartás segítségével. Az FG.de és az SWU folyamatosan fejleszti és bővíti ezt a rendszert, így biztosítva azt, hogy a felhasználók számára a töltés a lehető legkényelmesebben történhessen meg.

Okos jövő
A felhasználói és a mért adatok átvitelével a töltési folyamat intelligens folyamat-vezérlése lehetővé teszi majd, hogy a jármű akkumulátorokat átmeneti tárolásra használják, Ezzel az elektromos járművek integrálódhatnak a Smart Grid intelligens elektromossági hálózatba. 2012-től mind a car2go, mind a nem regisztrált e-vezetők használhatják a rendszert: vagy a car2go és az SWU meglévő számlázási rendszerének integrálásával, vagy egy olyan fizetési rendszer kapcsolódásával, mely lehetővé tesi majd többek között a mobiltelefonos fizetést. Az SWU és az FG.de szoftver-rendszereinek integrálása biztosítja az átláthatóságot és lehetőséget teremt a töltési folyamatok roaming jellegű számlázására egész Németországban és minden fajta áramszolgáltatóval. A Mennekes Smart-Spot töltőrendszere és az FG.de vezérlőrendszere már fel van szerelve az SWU intelligens töltési rendszerével. Így a megújuló energiaforrások és a meglévő kapacitások optimálisan használhatók ki, a járművek az éppen aktuális hálózati terhelhetőség szerint tölthetők. Kialakíthatók emellett idő- és áramfüggő árak is, így a vevők igény szerint választhatnak a különböző árak között.

Rugalmasan az utakon
Az elektromos meghajtású Smart fortwo a car3go-tól megszokott kényelmet fogja biztosítani: a teljesen automatizált és kényelmes bérlési folyamat nem változik. Az elektromos meghajtású Smart fortwo átlagosan 135 kilométert tud megtenni, és a legtöbb felhasználó a megszokottak szerint, az üzemeltetési területen belül bárhol le tud majd parkolni az autóval, mivel Ulm-ban a bérlési helyek között csak 5-8 km távolság van. A járművet csak akkor kell az egyik töltőállomáshoz vinni, ha a töltöttség egy bizonyos szint alá esik. Ekkor a bérlés is lezárul. A tankolási rendszerhez hasonlóan a car2go felhasználónak ezt idő-keretben térítik vissza.

***
A car2go egy olyan autó-bérlési rendszer, melyben előzetes regisztrációt követően a felhasználók a kijelölt parkolóhelyeken található járművek bármelyikébe egy chipkártya segítségével egyszerűen beülnek és bérelt autóként használják azokat. Használat után az autót hasonlóképpen bárhol le lehet parkolni.

Vissza

Hírajánló

BiztonságIpari csatlakozókSzerelvény- és elágazó dobozokSzerszámok

Korábbi híreink

2020 2018 2017 2016 2015 2014 Archívum
FőoldalKapcsolatAdatkezelésCopyright
LetöltésekKatalógusok és prospektusokTermékfotók
Képviselt márkák
MERKUR 2KaiserMennekesWeiconRauscher & StoecklinAgroPalazzoliFlexiconStralFTGMarechalRadpolEltakoBlockHeliaHegler WelcoLETÖLTÉS