Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ultima - a minőséget képviseljük
LETÖLTÉSEK  |  
BELÉPÉS
Elfelejtett jelszó?
  |  REGISZTRÁCIÓ
Hírek, Cikkek, InformációkIratkozzon fel RSS hírcsatornánkra, hogy a lehető leggyorsabban értesüljön a legfrissebb hírekről, információkról, aktuális újdonságainkról. A feliratkozáshoz kattintson a jobb felső sarokban lévő narancssárga ikonra!
Kényelem becsomagolva a FLEXICON-tól
A FLEXICON szerelő csomagjai gyorsak, egyszerűek és kényelmesek, de érdemes alaposan átgondolni, melyik csomagra van szükségünk
 
A standard szerelő csomag 10 méter hajlékony védőcsövet és annak összes tartozékát egyetlen csomagban kínálja – a lehető legegyszerűbb megoldás, ha hajlékony védőcsőre van szükségünk. A több, mint egy évtizede bemutatott csomag használata kényelmes, és sok előnye is van.
 
Egy ilyen csomag megvásárlása előtt azonban nem szabad csak az árat figyelembe venni. A hajlékony védőcsőnek feladata van, mégpedig fontos: a kábelek védelme.
Az első felmerülő kérdés természetesen az, hogy mitől is kell megvédeni a kábeleket? Ha egy kivitelező nem megfelelő kábeleket választ ki, az emiatt bekövetkező nem biztonságos szerelés az ő felelőssége lesz.
 
A megbízható gyártók többféle Szerelő csomagot kínálnak, a FLEXICON 7 különböző csomagot állított össze. Ennek köszönhetően nemcsak a csomag kényelmessége, hanem a megfelelő védőcső kiválasztása is a szerelőké. A 7 különböző csomag a legtöbb felhasználási helyre tökéletes megoldást biztosít.

FLEXICON szerelő csomagok

Speciális felhasználásoknál az esetlegesen felmerülő kérdések esetén a gyártó segít kiválasztani a legideálisabb megoldást.
 
Természetesen léteznek olyan felhasználási területek is, ahol a kedvező árú csomagok is tökéletesen megfelelnek. Az ilyen csomagok minden szükséges tartozékot tartalmaznak, így megkönnyítve és felgyorsítva a szerelést. A FLEXICON csomagokban található Flexilok csatlakozókkal még gyorsabb és egyszerűbb a munka.

A kiválasztásnál azonban nem szabad elfelejteni azt, hogy a kábeleknek nemcsak mechanikai védelemre van szükségük. Mi történik például tűz esetén?
 
Veszélyek?
    
Milyen potenciális veszélyekkel kell számolnunk a megfelelő védőcső kiválasztása előtt?
Természetesen nem lehet az összes veszélyt felsorolni, de a leggyakoribbak alapvető fontosságúak.
 
Ha a kábelek kültéren vannak, szükséges figyelembe venni a beáramlás elleni védelmet és az IP védettséget. Több termék is IP66-os védettségű, mely a legtöbb kültéri felhasználási területet lefedi. Az UV állóság szintén fontos, mivel idővel a napsugárzás csökkentheti a védőcső által biztosított védelem hatékonyságát.

A tűz szintén veszélyforrás, különösen a középületekben. Ezekben az esetekben alacsony tűzveszélyességű termékre van szükség, mely egyben önkioltó, halogénmentes, alacsony füstkibocsátású és nem mérgező.
 
Ha a védőcső szabadon van hagyva, és fennáll annak a veszélye, hogy valami ráesik vagy megnyomja, olyan hajlékony védőcsövet kell választani, mely közepes vagy magas védelmet biztosít a nyomásokkal és ütésekkel szemben, ilyenek például a PVC bevonatú acél védőcsövek.
 
A további tényezők között van a hőmérséklet, az olajoknak és oldószereknek való ellenállás,és a rendszertől elvárt rugalmasság.
 
Nem szabad elfelejteni, hogy a védőcső rendszerek tartozékai fontos szerepet játszanak annak teljesítményében. A legtöbb tartozék standard erősségű húzási védelmet biztosít, de egyes esetekben, például ha fennáll a vandalizmus veszélye, nagyobb lehúzási erejű változatot érdemes választani. Hasonlóképpen, egyes esetekben szükség lehet a rezgésálló termékekre, ilyen lehet egy géphez használt védőcső.
 
Természetesen ez csak egy rövid lista, a potenciális veszélyek felsorolása itt lehetetlen.
 
A kábelek védelme szempontjából a legjobb tanács az, hogy alaposan mérjük fel a potenciális veszélyforrásokat, és azoknak megfelelően válasszuk ki a megfelelő védőcsövet. Ugyanígy kell eljárni a szerelő csomagok kiválasztásánál is. Ha pedig nem egyértelmű a döntés, forduljon munkatársainkhoz, akik segítenek kiválasztani az ideális megoldást.

Vissza

Hírajánló

BiztonságIpari csatlakozókSzerelvény- és elágazó dobozokSzerszámok

Korábbi híreink

2020 2018 2017 2016 2015 2014 Archívum
FőoldalKapcsolatAdatkezelésCopyright
LetöltésekKatalógusok és prospektusokTermékfotók
Képviselt márkák
MERKUR 2KaiserMennekesWeiconRauscher & StoecklinAgroPalazzoliFlexiconStralFTGMarechalRadpolEltakoBlockHeliaHegler WelcoLETÖLTÉS