Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ultima - a minőséget képviseljük
LETÖLTÉSEK  |  
BELÉPÉS
Elfelejtett jelszó?
  |  REGISZTRÁCIÓ
Hírek, Cikkek, InformációkIratkozzon fel RSS hírcsatornánkra, hogy a lehető leggyorsabban értesüljön a legfrissebb hírekről, információkról, aktuális újdonságainkról. A feliratkozáshoz kattintson a jobb felső sarokban lévő narancssárga ikonra!
4 új FTG termék az Ultima kínálatában

Az Ultima Kft. álal képviselt német FTG GmbH. széles kínálatából 4 termékcsoport kerül bevezetésre a magyar piacon.

BKS és BKN leágazó kapcsok

FTG BKS és BKN gyűjtősín leágazó kapocs

BKS – réz sínekre rögzíthető gyűjtősín leágazó kapocs

Az FTG standard kivitelű, réz sínekre rögzíthető leágazó kapocs termékcsaládja. Egyszerűen szerelhető, minőségi termék. Lehetővé teszi 1,5 – 185 mm2-es vezetékek leágaztatását a gyűjtősínről. Formai kialakításának és a speciális kapcsoknak köszönhetően a sínre biztosan, elfordulás- illetve elmozdulásmentesen rögzíthető.

A kapocsba a vezeték alulról és felülről is csatlakoztatható.  A BKS leágazó kapocs 5-10mm-es réz sínekhez alkalmazható. Maximális terhelhetősége 500A, maximális feszültség 1000V (AC/DC)

BKN – réz- és alumínium sínekre rögzíthető gyűjtősín leágazó kapocs

Mind réz, mind pedig alumínium sínekre is csatolható, 3-as, 5-ös és 10-es méretben is. Segítségével az alumínium vezetékeket egy speciális kialakítású nyomóelemmel akár ónozott réz sínekhez is lehet csatlakoztatni.
Formai kialakításának és a speciális kapcsoknak köszönhetően a sínre biztosan, elfordulás- illetve elmozdulásmentesen rögzíthető.

A BKN kapocs a flexibilis lamellás (többrétegű) szigetelt vezetékek csatlakoztatására is alkalmas. A kapocsba a vezeték alulról és felülről is csatlakoztatható. Maximális terhelhetősége 500A, maximális feszültség 1000V (AC/DC)

KVIAC

A második termékcsoport a KVIAC TS 35-ös kalapsínre pattintható átvezető blokkok réz és alumínium vezetékekhez

FTG KVIAC átvezető blokkok több színben

A KVIAC átvezető blokkok kompakt kivitele helytakarékos, használatuk egyszerű és gyors.

Minden egyes KVIAC sorkapcson fel van tüntetve a réz, illetve az alumínium vezetőkre vonatkozó névleges áramerősség mértéke, illetve az adott keresztmetszethez tartozó meghúzási nyomaték.

A KVIAC átvezető blokkok feliratai között megtalálható a javasolt vezeték csupaszolási hossz, így a felhasználó számára minden információ rendelkezésre áll.

A csatlakoztatható vezetékek keresztmetszete 2,5mm2 és 240mm2 között van, a sorkapcsok 1, 2, 3 és 5 pólusú változatokban szállíthatók.

A sorkapcsok színe megfelel a vezetők színeinek (zöld-sárga: föld, szürke: fázis, kék: nulla), így ezek egyértelműen meghatározzák a bekötés helyét, leegyszerűsítve és meggyorsítva a szerelést.

A sorkapcsok védettsége IP20, a gyártásukhoz felhasznált anyagok megfelelnek a hatályos REACH és ROHS előírásoknak és követelményeknek.

HLAK

A harmadik termékcsoport a HLAK TS 35-ös kalapsínre rögzíthető fővezetéki soroló elem.

FTG HLAK fővezetéki soroló elem 3 színben

FTG HLAK sorkapcsai (az 1 pólusú változatok kivételével) akár függőlegesen, akár vízszintese rögzíthetők a sínre. 

A HLAK sorkapcsok kompakt kivitele helytakarékos, használatuk egyszerű és gyors.

Minden egyes HLAK sorkapocs színe megfelel a vezetők színeinek (zöld-sárga: föld, szürke: fázis, kék: nulla), így ezek egyértelműen meghatározzák a bekötés helyét, leegyszerűsítve és meggyorsítva a szerelést

Maximum 400V feszültség mellett a KS25x sorkapcsok terhelhetősége 80A, míg a KS35x termékeké 100A.

A csatlakozó pólusok keresztmetszete a KS25x sorozatnál 4x25mm2, a KS35x sorozatnál 2x25mm2 és 2x35mm2. A maximális meghúzási nyomaték 3 Nm.

A sorkapcsok védettsége IP20, a gyártásukhoz felhasznált anyagok megfelelnek a hatályos REACH és ROHS előírásoknak és követelményeknek.

ECB - Easy Connection Box

A negyedik termékcsoport az ECB TS 35-ös kalapsínre vagy szerelőlapra rögzíthető elosztóblokkok.

FTG ECB elosztóblokkok, több változatban

Kis méretű, kompakt elosztóblokk, praktikusan alkalmazható elágazó sorkapocs elosztószekrényekhez, kombinációkhoz, valamint halogén vagy normál világítási rendszerekhez. Helytakarékos kivitelű, szerelése gyors és egyszerű. Speciális formájának, kinézetének köszönhetően a szakemberek egyszerűen „béka” néven emlegetik.

Mindegyik ECB sorkapcson 2x1db 25mm2-es csavaros vezetékcsatlakozási pont és 2x7db 4mm2-es rugós gyorscsatlakozású kapocs található.

A sorkapcsok a szabványos vezetékeknek megfelelő színek (szürke, kék, zöld) mellett piros-kék és kék-zöld színekben is szállíthatók. Az elosztóblokk speciális kivitele az egyenáramú (DC) alkalmazásoknál használható 741A+ és 741A- változat szintén szürke színű. A sorkapocs fontos adatai, paraméterei minden egyes darabon fel vannak tüntetve.

Maximális terhelhetősége 76A, névleges feszültség 400V, védettsége IP20. Az ECB sorkapcsok T-35-ös kalapsínre vízszintesen vagy függőlegesen felpattinthatók, míg szerelőlapokra csavarral rögzíthetők.

----

A termékekről további részletes információk a szórólapokon, amit ide kattintva tölthet le!

A termékek árlistáit regisztrált felhasználóink, bejelentkezés után a "LETÖLTÉS" menüpontban találják.

A termékek már megrendelhetők! Amennyiben kereskedelmi vagy műszaki kérdése merülne fel, ne habozzon, lépjen kapcsolatba velünk!  Elérhetőségeinkhez kattintson ide!

Vissza

Hírajánló

BiztonságIpari csatlakozókSzerelvény- és elágazó dobozokSzerszámok

Korábbi híreink

2020 2018 2017 2016 2015 2014 Archívum
FőoldalKapcsolatAdatkezelésCopyright
LetöltésekKatalógusok és prospektusokTermékfotók
Képviselt márkák
MERKUR 2KaiserMennekesWeiconRauscher & StoecklinAgroPalazzoliFlexiconStralFTGMarechalRadpolEltakoBlockHeliaHegler WelcoLETÖLTÉS