Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ultima - a minőséget képviseljük
LETÖLTÉSEK  |  
BELÉPÉS
Elfelejtett jelszó?
  |  REGISZTRÁCIÓ
Hírek, Cikkek, InformációkIratkozzon fel RSS hírcsatornánkra, hogy a lehető leggyorsabban értesüljön a legfrissebb hírekről, információkról, aktuális újdonságainkról. A feliratkozáshoz kattintson a jobb felső sarokban lévő narancssárga ikonra!
Oslo, az elektro-mobilitás fővárosa

Növekvő elektromos mobilitás: a Mennekes 800 töltőállomást szállít Oslóba

Az európai elektro-mobilitás egyre növekvő ütemben gyorsul. Az Európai Bizottság a Mennekes által kifejlesztett csatlakozót választotta ki, mint egész Európára vonatkozó csatlakozó-szabványt, ezáltal biztosította a megbízhatóságot és egységességet a piacon.
A gyártó és üzemeltető cégek így lehetőséget kaptak arra, hogy a korábbinál gyorsabb ütemben végezzék el az elektro-mobilitási infrastruktúra fejlesztését. Az elektro-mobilitás nemcsak Németországban egyre népszerűbb, hanem Európa többi részén is. Az elektromos járművek egyre jelentősebb alternatívát biztosítanak a benzin vagy dízel meghajtású motorokra. Norvégia különösen nagy figyelmet fordít az új trendekre.

Oslo, az elektro-mobilitás fővárosa

A lakosok számához viszonyítva a legtöbb elektromos autót Norvégiában vásárolják. Emiatt is nevezik Oslót az elektro-mobilitás fővárosának. A norvég kormány egyik célkitűzése, hogy 2020-ra az elektromos járművek aránya a teljes autópiac 10%-át érje el. Ez a cél elérhetőnek tűnik: idén júniusban a már eladott elektromos járművek aránya 3,4% volt. Annak érdekében, hogy ezeket a járműveket az egész országban tölteni lehessen, Norvégiában nagy erőfeszítéseket tesznek az elektromos töltő infrastruktúra fejlesztésére. Az egyik legnagyobb projekt Oslóban valósul meg: a fővárosban 400 töltőállomás épül, összesen 800 töltési ponttal.
 
Egylépcsős megoldás

A felhasználóknak nem külön töltőpontokra, hanem az igényeik szerint kialakított töltőállomások és pontok komplex rendszerére van szüksége. Ehhez olyan gyártó támogatása kell, aki egyetlen forrásból képes biztosítani nemcsak magát a töltőállomást, hanem a rendszerhez szükséges szoftvereket, háttértámogatást és minden egyéb, kapcsolódó szolgáltatást, például a berendezések szerelését és karbantartását is. Kipróbált, bevált, megbízható, biztonságosan üzemelő berendezésekre van szükség.

Emiatt Oslo városa, és a Sonnicto / Salto konzorcium a hosszas, különböző szempontokat figyelembe vevő, szigorú kiválasztási folyamatot követően úgy döntött, hogy a Mennekes rendszermegoldásait választják. A Mennekes a műszaki feltételeknek álomszerűen felelt meg: ez volt az egyetlen termék, mely 10 kritériumból mind a 10-nek megfelelt! A Mennekes töltő-infrastruktúra megoldása teljes egészében hálózatra kötött, központilag irányítható, több száz töltési pontot magába foglaló rendszerből áll. Ezek az igények szerint alakíthatók ki, az üzemeltető szoftver pedig akár minden üzemeltetőnél egyedi lehet.

Az első töltőállomások már novemberben megnyílhatnak

Az első Mennekes töltőállomások novemberben nyílnak meg Oslóban. A töltőrendszerek két töltési pontot fognak tartalmazni, melyek egyenként 3,7 kW töltési teljesítménnyel üzemelnek. Annak érdekében, hogy csak az arra felhatalmazottak tudják használni a töltőpontokat, az állomások RFID azonosítási rendszerrel vannak felszerelve. A felhasználónak regisztráltatni kell magát a töltőállomás üzemeltetőjénél, melyet követően kap egy RFID kártyát, amit az összes töltőállomáson egyszerűen, kényelmesen használhat. A töltőállomások szerelését végző szakembereket a Mennekes képzi ki Westfaliában. A többnapos tanfolyamon a résztvevők megtanulják a komplex töltőrendszerek felépítését, a töltési infrastruktúra funkcióit, a hardver és a szoftver, valamint a rendszer-paraméterek elemeit, az üzemeltetéstől kezdve a karbantartáson át egészen a hibaelhárításig.

Oslo referenciaprojekt Skandináviában

A Mennekes ezzel a projekttel lép be a skandináv töltő-infrastruktúrák piacára. Az oslói projektet a Mennekes referenciaprojektnek tekinti, melyet több nagyobb projekt követhet nemcsak a skandináv országokban, hanem máshol is.

„Ez a megrendelés nagy eredmény az egész cég számára, és megerősít bennünket abban, hogy jó úton haladunk megoldásainkkal a töltő-infrastruktúrák piacán.”- mondta Volker Lazzaro Mennekes, a cég ügyvezető igazgatója. “Családi tulajdonban lévő, közepes méretű vállalatként hosszú távra gondolkodunk és fektetünk be, és nagy jövőt látunk az elektro-mobilitásban. Az oslói projekt ennek kiváló példája” – tette hozzá.

Jelenleg a Mennekes kínálja a töltőrendszer-megoldások legszélesebb körét, magába foglalva a lakossági szektor számára készülő különböző házi töltőállomásokat és a kereskedelmi felhasználású, töltőállomásokon, parkolókban és földalatti garázsokban elhelyezhető jármű-töltőket.

Vissza

Hírajánló

BiztonságIpari csatlakozókSzerelvény- és elágazó dobozokSzerszámok

Korábbi híreink

2020 2018 2017 2016 2015 2014 Archívum
FőoldalKapcsolatAdatkezelésCopyright
LetöltésekKatalógusok és prospektusokTermékfotók
Képviselt márkák
MERKUR 2KaiserMennekesWeiconRauscher & StoecklinAgroPalazzoliFlexiconStralFTGMarechalRadpolEltakoBlockHeliaHegler WelcoLETÖLTÉS