Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ultima - a minőséget képviseljük
LETÖLTÉSEK  |  
BELÉPÉS
Elfelejtett jelszó?
  |  REGISZTRÁCIÓ
Hírek, Cikkek, InformációkIratkozzon fel RSS hírcsatornánkra, hogy a lehető leggyorsabban értesüljön a legfrissebb hírekről, információkról, aktuális újdonságainkról. A feliratkozáshoz kattintson a jobb felső sarokban lévő narancssárga ikonra!
A Flexicon termékei védik az Európát és Ázsiát összekötő alagutat

A Flexicon speciális kábeleket szállított az ipari szellőztető-gyártó Fläkt Woods-nak a2 „Évszázad Projektje” néven ismert beruházáshoz. Az új, a világon egyedülálló alagút két kontinenst köt össze.

A Törökországban megvalósuló Marmaray alagút-projekthez a Fläkt Woods szállította a szellőző berendezéseket. Az alagút a Boszporusz alatt köti össze Isztambul partjait, és egyúttal Ázsiát és Európát. A beruházás a világ egyik legnagyobb közlekedési projektje; az alagút 13,6 km hosszú.


A szellőzőrendszer természetesen alapvető fontosságú az alagút biztonsága érdekében, így fontos, hogy azt lehető legjobb kábelvédelemmel lássák el. A Fläkt Woods a speciális ‘Made in Britain’ védőcsövek gyártójához, a Flexiconhoz fordult segítségért. Három speciális termékcsaládjával a Flexicon eleget tudott tenni a Fläkt Woods érthetően magas elvárásainak.


A Fläkt Woods ventillátorai akár 2 órán át is képesek 300°C hőmérsékleten üzemelni, mely teljesítménnyel megkapták az EN12101-3 minősítést. Ez lehetővé teszi, hogy tűz esetén biztonságosan tudjanak evakuálni minden személyt. Egy ilyen esemény bekövetkezte esetén létfontosságú, hogy a szellőzőrendszer kábelei megfelelően legyenek védve és biztosítsák a berendezések üzemelését. A Flexicon alacsony tűzveszélyességű (LFHU) védőcsöveit választották az elektromos kábelek magas hőmérséklet elleni védelmére. 


Emellett szükség volt a ventillátorokon belüli kábelek védelmére is, melyhez robbanásbiztos termékek kellettek. A Fkexicon LTP védőcsövei és az EXD csőrögzítő tömszelencéi megfeleltek a vonatkozó ATEX és IEC Ex előírásoknak, a lehető legmagasabb szintű védelmet biztosítva a robbanásveszélyes területeken. 


Az alacsonyabb hőmérsékletű berendezésekhez a Flexicon műanyag védőcsöveit és FPA szerelvényeit használták. 


Az alagútban használt speciális ventillátorok nagy sebességű légáramlást okoznak az alagútban, így minden védőcső esetében alapvető elvárás volt az, hogy a vibrációknak nagyon jól ellenálljanak, illetve nagy szakítószilárdságúak legyenek. 


Tim Creedon, A Flexicon Értékesítési és Marketing Igazgatója elmondta: “A Fläkt Woods-al való együttműködés igazi kihívás volt számunkra, fontos volt, hogy nagyon magas teljesítményű védőcsöveket biztosítsunk számukra. Ugyanakkor ez egy olyan lehetőséget biztosított nekünk, mely során megmutathattuk, milyen sokra képesek termékeink. Az elmúlt években sok energiát fordítottunk a termékfejlesztésekre, és arra, hogy a termékeink a lehető legnagyobb kihívások esetén is megoldást biztosítsanak.”


Philip Walker, a Tunnels and Metros  Projektvezető Igazgatója hozzátette: ‘A Fläkt Woods számára ez egy tekintélyes megbízás volt. Annak köszönhetően, hogy megbízhatunk a beszállítóinkban, jelen esetben a Flexiconban, lehetővé vált számunkra, hogy vevőinknek magas minőségű, a legkomolyabb előírásoknak is megfelelő terméket szállíthassunk.’.

Vissza

Hírajánló

BiztonságIpari csatlakozókSzerelvény- és elágazó dobozokSzerszámok

Korábbi híreink

2020 2018 2017 2016 2015 2014 Archívum
FőoldalKapcsolatAdatkezelésCopyright
LetöltésekKatalógusok és prospektusokTermékfotók
Képviselt márkák
MERKUR 2KaiserMennekesWeiconRauscher & StoecklinAgroPalazzoliFlexiconStralFTGMarechalRadpolEltakoBlockHeliaHegler WelcoLETÖLTÉS