Ultima - a minőséget képviseljük
LETÖLTÉSEK  |  REGISZTRÁCIÓ  |
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó?
Kövessen bennünket a FacebookonKövessen bennünket a TwitterenRSS hírcsatorna
FőoldalMagunkrólKapcsolatKepviselt márkákHírek, CikkekEseményekVideókWebáruház
Hírek, Cikkek, InformációkIratkozzon fel RSS hírcsatornánkra, hogy a lehető leggyorsabban értesüljön a legfrissebb hírekről, információkról, aktuális újdonságainkról. A feliratkozáshoz kattintson a jobb felső sarokban lévő narancssárga ikonra!
Hegesztés helyett ragasztás?

A WEICON egy brit egyetem projektjét támogatja 

 

Münster, December 2013 – Az elkövetkező hónapokban a német ragasztó- és tömítőanyag gyártó, a WEICON együttműködik az angliai Newcastle-ben található University of Northumbria kutatócsoportjával. A kísérletek azt próbálják bebizonyítani, hogy a műanyagok ragasztása helyettesítheti a hagyományos elektro-fúziós folyamatot.  

 

A kísérletek heteken belül megkezdődnek és a Peter Barton által vezetett kutatócsoport már januárra várja az első eredményeket. 

 

A kutatási projektet jól ismert ragasztóanyag-gyártók, közöttük a WEICON GmbH & Co. KG támogatják. A gyártók biztosítják a kutatók számára a kísérlethez szükséges anyagokat. A kísérletek végén a gyártók megkapják a kísérletek részletes eredményeit, így minden résztvevő fél jól jár. 

 

Alapos, mélyreható tesztek 

 

Azokat a ragasztókat, melyek a különböző anyagokkal, eltérő módszerekkel végrehajtott, széleskörű teszteken a legjobban teljesítenek, további vizsgálatoknak vetik alá. Ezek a tesztek, például a víznyomás-teszt bizonyíthatják, hogy az új ragasztási módszerek helyettesíthetik a hagyományos hegesztési módszereket. 

 

Holger Lütfring, a WEICON termékmanagere elmondta: "Itt, Münsterben nincs kapacitásunk hasonló tesztek elvégzésére. Az University of Northumbria felszerelései és dolgozói azonban képesek elvégezni ezeket a kísérleteket. Amikor a kutatócsoport felvette velünk a kapcsolatot, azonnal beleegyeztünk az együttműködésbe, és örömünkre szolgál, hogy termékeinkkel és anyagainkkal támogathatjuk a vizsgálatokat. Nagyon várjuk a teszteredményeket." 

 

2014 márciusára a kísérleteket befejezik és az eredményeket kiértékelik. Ezt követően a WEICON munkatársai Newcastle-ba utaznak, hogy a helyszínen tekintsék meg az eredményeket bemutató prezentációt.

Vissza

Legfrissebb

Weicon Anti Seize High Tech Nagyteljesítményű szerelőpaszta
Új 800 mm-es védőcső csatlakozó a Radpol-tól
75 éves lett a BLOCK
A méret igenis számít! 67mm-es védőcső a Flexicontól
Mennekes AMAXX kombinációk adattechnológiával

Archív publikációk

2014 2013 Teljes Archívum
FőoldalKapcsolatTervezők oldalaKivitelezők oldalaKereskedők oldalaAdatkezelésCopyright
LetöltésekÁrlistákÁrlisták regisztrált felhasználóink számáraGyártói főkatalógusokProspektusok és katalógusokMagyar nyelvű prospektusok és katalógusokTervezői segédletek és cikkek
Képviselt márkák
MennekesKaiserWeiconISVAgroBlockPalazzoliABNSTRALFTGFlexiconRauscher & StoecklinHeliaWelcoHegler Radpol
by xGraFiX