Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ultima - a minőséget képviseljük
LETÖLTÉSEK  |  
BELÉPÉS
Elfelejtett jelszó?
  |  REGISZTRÁCIÓ
Hírek, Cikkek, InformációkIratkozzon fel RSS hírcsatornánkra, hogy a lehető leggyorsabban értesüljön a legfrissebb hírekről, információkról, aktuális újdonságainkról. A feliratkozáshoz kattintson a jobb felső sarokban lévő narancssárga ikonra!
Hegesztés helyett ragasztás?

A WEICON egy brit egyetem projektjét támogatja 

 

Münster, December 2013 – Az elkövetkező hónapokban a német ragasztó- és tömítőanyag gyártó, a WEICON együttműködik az angliai Newcastle-ben található University of Northumbria kutatócsoportjával. A kísérletek azt próbálják bebizonyítani, hogy a műanyagok ragasztása helyettesítheti a hagyományos elektro-fúziós folyamatot.  

 

A kísérletek heteken belül megkezdődnek és a Peter Barton által vezetett kutatócsoport már januárra várja az első eredményeket. 

 

A kutatási projektet jól ismert ragasztóanyag-gyártók, közöttük a WEICON GmbH & Co. KG támogatják. A gyártók biztosítják a kutatók számára a kísérlethez szükséges anyagokat. A kísérletek végén a gyártók megkapják a kísérletek részletes eredményeit, így minden résztvevő fél jól jár. 

 

Alapos, mélyreható tesztek 

 

Azokat a ragasztókat, melyek a különböző anyagokkal, eltérő módszerekkel végrehajtott, széleskörű teszteken a legjobban teljesítenek, további vizsgálatoknak vetik alá. Ezek a tesztek, például a víznyomás-teszt bizonyíthatják, hogy az új ragasztási módszerek helyettesíthetik a hagyományos hegesztési módszereket. 

 

Holger Lütfring, a WEICON termékmanagere elmondta: "Itt, Münsterben nincs kapacitásunk hasonló tesztek elvégzésére. Az University of Northumbria felszerelései és dolgozói azonban képesek elvégezni ezeket a kísérleteket. Amikor a kutatócsoport felvette velünk a kapcsolatot, azonnal beleegyeztünk az együttműködésbe, és örömünkre szolgál, hogy termékeinkkel és anyagainkkal támogathatjuk a vizsgálatokat. Nagyon várjuk a teszteredményeket." 

 

2014 márciusára a kísérleteket befejezik és az eredményeket kiértékelik. Ezt követően a WEICON munkatársai Newcastle-ba utaznak, hogy a helyszínen tekintsék meg az eredményeket bemutató prezentációt.

Vissza

Hírajánló

BiztonságIpari csatlakozókSzerelvény- és elágazó dobozokSzerszámok

Korábbi híreink

2020 2018 2017 2016 2015 2014 Archívum
FőoldalKapcsolatAdatkezelésCopyright
LetöltésekKatalógusok és prospektusokTermékfotók
Képviselt márkák
MERKUR 2KaiserMennekesWeiconRauscher & StoecklinAgroPalazzoliFlexiconStralFTGMarechalRadpolEltakoBlockHeliaHegler WelcoLETÖLTÉS